Ingrediente pentru rețetă de tocăniță cu ciuperci și roșii:

● un kg ciuperci

● o ceapă
● 500 g roșii de gătit

● 3 căței usturoi
● 2-3 fire cimbru proaspăt

● o lingură ulei
● sare ● piper

1. Ciupercile se pun la fiert și se lasă până se înmoaie.
2. Între timp, în ulei se pune ceapa la călit și se presară cu sare. Se adaugă roșiile fără pielițe și usturoiul pisat și se lasă la fiert 10 minute.
3. Se adaugă ciupercile, se pune cimbrul, se potrivește de sare și piper și se mai lasă 10 minute pe foc, eventual adăugând puțină apă în care au fiert bureții.

Vezi cum sa faci ciulama de ciuperci de post!

O rețetă delicioasă cu ciuperci, numai bună pentru sezonul rece, este zacusca de ciuperci!

S-ar putea să vă placă și…

 Linge-te pe degete savurând această tocană de legume!