Rețetă de tartă cu umplutură de pere

rețetă de tartă cu umplutură de pere

Frumoase sunt tarabele din piață doldora de pere așa că nu m-am abținut: am cumpărat pere și am plecat acasă să fac această rețetă de tartă cu umplutură de pere. 

Ingrediente pentru rețetă de tartă cu umplutură de pere:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 200 g unt

● 2 linguri zahăr
● un gălbenuș

● 4 linguri apă rece

● un praf sare

Pentru umplutură:

● 3 pere coapte

● 300 ml lapte

● 2 plicuri zahăr vanilat
● 3 gălbenușuri

● 50 g zahăr

● o lingură amidon
● 2 linguri făină de migdale

1. Pentru aluat, se frământă ingredientele, se adună coca într-o bilă și se dă la rece 30 de minute până se prepară umplutura.
2. Pentru cremă, se încălzește laptele cu zahărul vanilat și, la primul clocot, se trage de pe foc.
3. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul, se pune amidonul, se toarnă în fir subțire laptele cald, amestecând.
Se pune din nou pe foc și se lasă să devină o cremă groasă. Se pune apoi făina de migdale.
4. Aluatul se întinde în forma de copt, se înțeapă, se umple cu fasole și se coace 8 minute.
5. Se scoate fasolea, se pun crema și perele tăiate în două și apoi fiecare jumătate în evantai. Se lasă la cuptor 25 de minute.

S-ar putea să vă placă și…

 

 

 

 

Loading...