Rețetă de tartă cu gutui

rețetă de tartă cu gutui

Gălbioare și parfumate mă așteptau acasă gutuile…Le-am mirosit și apoi le-am șoptit că le transform în cea mai cea rețetă de tartă cu gutui! 

Ingrediente pentru rețetă de tartă cu gutui:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 200 g unt

● 4 linguri apă rece

● un ou
● un praf sare

● 2 linguri zahăr

Pentru umplutură:

● 4-5 gutui, în funcție de mărime

● 70 g zahăr

● 60 g unt

1. Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obține o cocă omogenă care se dă la rece până la prepararea umpluturii.
2. Gutuile se curăță de coajă, se taie felii și se pun la fiert pentru 20 de minute.
3. Aluatul se întinde pe masa de lucru și se transferă în tava de copt. Se decupează marginile aluatului, care se lasă peste buza tăvii.
4. Se așază feliile de gutui, se pune untul tăiat cuburi mici și se presară cu zahăr.
5. Se lasă la cuptor 30 de minute sau până se rumenește frumos, în funcție de cuptor.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...