Rețetă de tartă cu conopidă și smântână

rețetă de tartă cu conopidă și smântână

Îmi place când găsesc conopidă mare, albă și proaspătăt în toate piețele din oraș. Azi am de gând să fac această rețetă de tartă cu conopidă și smântână! 

 

Ingrediente pentru rețetă de tartă cu conopidă și smântână:

● 400 g aluat foitaj
● o rădăcină broccoli mică
● 10 buchețele conopidă
● 150 g șuncă

● 250 ml lapte
● 100 ml smântână

● 2 ouă
● 100 g telemea

● 100 g cașcaval
● sare ● piper

1. Conopida și broccoli se pun la fiert separat și se lasă 15 de minute.
2. Între timp, aluatul se întinde cu sucitorul și se așază în tava de copt. Se îndepărtează surplusul.
3. Ouăle se bat cu laptele, smântâna, apoi se adaugă brânza fărâmițată, sare și piper.
4. Conopida și broccoli bine scurse se așază alternativ cu șunca tăiată mărunt în tavă. Se toarnă compoziția cu ouă, se
presară cașcavalul ras și apoi se lasă la cuptor 25 de minute.

S-ar putea să vă placă și…

Tăieței nemțești

Tăieței nemțești