Ingrediente pentru tarta cu ceapă

— 200 de grame de aluat fraged
— 2 lin­guri de unt
— cinci cepe tocate fin
— o lin­guriță de zahăr
— o lingură de tarhon tocat
— o lingură de pătrunjel tocat
— 250 de grame de cașcaval ras
— 4 ouă
— un gălbenuș
— 250 ml de smântână
— sare
— piper

Mod de preparare pentru tarta cu ceapă

1. Untul se încinge în tigaie, pe foc potrivit, și în el adăugați ceapa, condimen­tați și lăsați 25 de minute la foc mic, amestecând des.
2. Adăugați zahărul, tarhonul și pătrunjelul, amestecați bine și lăsați tot pe foc mic.
3. Întindeți aluatul într-o foaie pe care o puneți într-un vas bun pentru cuptor. Peste el puneți amestecul de ceapă rumenită și de ierburi, apoi presărați cașcavalul ras.
4. Amestecați ouăle și gălbenușul și le bateți cu smântâna. Sărați și piperați. Amestecul acesta se toarnă peste stratul de cașcaval ras și vasul se dă la cuptor timp de 30 de minute (cuptorul l-ați încins în prealabil).

Citește și: Ceapa roşie conferă rezistență împotriva bolilor. E bună și la slăbit!