Rețeta de tartă cu brânză și banane

Rețeta de  tartă cu brânză și banane

Nimic nu mi se pare mai gustos decât această tartă cu brânză și banane care se prepară foarte usor. 

Ingrediente:

Pentru bază:

● 150 g biscuiți sfărâmicioși ● 50 g zahăr ● 40 g unt

Pentru garnitură:

● 250 g brânză ● 80 g smântână ● 50 g zahăr ● o banană ● esență de vanilie ● 1/2 linguriță suc de lămâie ● un praf sare ● un ou

Pentru servit:

● cacao ● frișcă ● ciocolată

Mod de preparare:

1. Se fărâmițează biscuiții, se amestecă cu zahărul și untul topit și se așază într-o tavă de copt ușor unsă cu unt. Se tasează și apoi se coace 5 minute. După răcire, se lasă la frigider.

2. Pentru garnitură, se amestecă brânza cu smântâna și zahărul.

3. Se pasează banana și se adaugă peste brânză odată cu sucul de lămâie, vanilia și sarea. Se amestecă bine pentru omogenizare și se adaugă apoi oul.

4. Se toarnă amestecul peste bază, se coace 10 minute la foc mare și apoi 30 de minute la foc mediu. După răcire, se lasă la frigider pentru o noapte. Se servește cu frișcă, cacao și ciocolată rasă.

Loading...