Rețetă de rulouri cu gutui

rețetă de rulouri cu gutui

Sunt câteva rețete de desert pe care le facem doar toamna. Acum a venit vremea să facem această rețetă de rulouri cu gutui! 

Ingrediente pentru rețetă de rulouri cu gutui:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● 150 ml lapte
● 3 linguri ulei

● 15 g drojdie
● un praf sare

● 2 linguri zahăr

Pentru umplutură:

● 3-4 gutui

● 150 g zahăr pudră
● o lingură scorțișoară
● un gălbenuș

1. Pentru aluat, se frământă ingredientele până se obține o cocă potrivit de tare care se lasă la crescut 30 de minute.
2. Gutuile curățate și tăiate cubulețe se pun la fiert. Se lasă 20 de minute.
3. Aluatul se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii late care se presară cu scorțișoară.
4. Se scurg bine gutuile și se repartizează pe aluat, apoi se presară cu zahăr pudră.
5. Se porționează fâșiile, se rulează fiecare, se mai acoperă cu o mică decorațiune din aluat și se așază în tavă.
Se ung cu gălbenuș amestecat cu puțină apă și se coc 20 de minute sau până când se rumenesc frumos, în funcție de
cuptor.

S-ar putea să-ți placă și…