Rețetă de rață suculentă

rețetă de rață suculentă

Lăsăm puiul deoparte și astăzi încercăm o super rețetă de rață suculentă! Ia să vedem, de când nu ați mai mâncat carne de rață? 

Ingrediente pentru rețetă de rață suculentă:

● o rață de circa 2,5 kg

● o lămâie ● un măr
● 3 crenguțe rozmarin

● 3 crenguțe cimbru
● 3 fire pătrunjel, pentru decor
● sare

● piper

Pentru servit:

● salată de varză roșie

1. Rața se spală bine, se usucă cu șervete de hârtie și se freacă apoi cu jumătate de lămâie pe toată suprafața.
2. Se presară cu sare și piper la interior și exterior și apoi se umple cu mărul întreg, jumătatea de lămâie rămasă și crenguțele aromate.
3. Se așază într-un vas de cuptor cu pereți mai înalți și se lasă la cuptor câte 45 de minute pentru fiecare kilogram.
4. După fiecare 45 de minute rața se întoarce. Se lasă 10 minute să stea înainte de tăiere. Se servește pe pat de salată de varză roșie ornată cu pătrunjelul tocat grosier.

S-ar putea să vă placă și…

 

Încercați cea mai simplă rețetă de rata pe varza