Rețetă de pui umplut cu fructe

rețetă de pui umplut cu fructe

Probez zilele astea această rețetă de pui umplut fructe. Aș vrea să o fac de sărbători pentru invitații care nu mănâncă carne de porc! 

Ingrediente pentru rețetă de pui umplut cu fructe:

✽ un piept mare de pui, dezosat
✽ o lingură migdale
✽ o lingură alune

✽ o lingură fistic
✽ o lingură merișoare uscate
✽ 2 caise uscate

✽ 2 smochine
✽ 2 albușuri

✽ o lingură ulei
✽ 250 ml supă de pui

✽ sare

✽ piper

Pentru servit:

✽ 3 mere

✽ rozmarin

✽ merișoare

  1. Se toacă la robot migdalele, alunele și fisticul și apoi se pun într-un bol. Se adaugă caisele tăiate, smochinele, merișoarele și albușurile. Se amestecă.
    2 Pieptul de pui se taie pentru a obține o foaie lată de carne și se bate cu ciocanul de carne. Apoi, amestecul de fructe se întinde în strat uniform. Se rulează bucata de carne începând cu latura mai lungă și se leagă.
    3 Se rumenește rulada pe toate părțile în ulei încins, apoi se presară cu sare și piper, se toarnă supa și se lasă la cuptor 45 de minute, stropind cu sosul din tavă. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se pun în tavă și merele tăiate felii. Rulada de pui se servește cu rozmarin, alături de feliile de măr copt și cu decor de merișoare.

S-ar putea să vă placă și…