Rețetă de pui cu ciuperci și smântână

rețeta de pui cu ciuperci si smantana

Poftă mare de ceva bun, așa cum făceau mamele noastre? Ce spui de o rețetă de pui cu ciuperci și smântână? Ți-am făcut poftă? Uite rețeta! 

Ingrediente pentru rețetă de pui cu ciuperci și smântână:

● 500 g tacâmuri de pui

● 5-6 ciuperci

● 250 ml smântână de gătit

● un morcov

● o ceapă

● un ardei gras

● 2 linguri făină
● 100 ml vin alb sec

● 2 linguri ulei

● sare ● piper

1. În oala de fiert se încinge uleiul și se rumenesc toate bucățile de pui, tăiate mărunt.
2. Se adaugă apoi făina, se amestecă imediat, se pun morcovul tăiat mai mare, ceapa întreagă și ardeiul gras tăiat în două, se acoperă cu apă și se lasă la fiert 30 de minute.
3. Între timp, ciupercile se călesc într-o tigaie fără grăsime, cât să-și lase apa în exces.
4. Se strecoară supa obținută de la fierberea puiului, se curăță cât se poate carnea de pe oase și se pune apoi cu ciupercile într-o cratiță. Se adaugă smântâna și se completează cu supă. Se mai lasă pe foc 10 minute. La final, se potrivește gustul de sare și piper.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...