Rețetă de pui baschez

rețetă de pui baschez

Această rețetă de pui baschez o am de la o prietenă care s-a stabilit în Franța de câțiva ani. S-a specializat pe rețeta asta și m-a servit și pe mine! 

Ingrediente pentru rețetă de pui baschez:

✽ 3 pulpe întregi de pui
✽ o conservă mare cuburi de roșii în bulion
✽ 700 g ardei grași divers colorați
✽ 3 cepe

✽ 3 căței usturoi
✽ 250 ml vin alb
✽ o crenguță cimbru
✽ o foaie dafin
✽ 6 linguri ulei

✽ sare ✽ piper

1 În 3 ulei încins se pun la călit ceapa tăiată peștișori, usturoiul tăiat și ardeii fâșii. Se lasă 5 minute amestecând continuu și apoi se adaugă roșiile, sare, piper. Se acoperă și se lasă la fiert 20 de minute. În restul de ulei se rumenește carnea de pui, separat.
2 Se adaugă apoi carnea peste legumele fierte, se pun cimbrul, foaia de dafin, vinul, se acoperă și se mai lasă 35 de minute la fiert.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...