Rețetă de prăjitură malteză

reteta-de-prăjitură-malteză

Nu știam nimic despre bucătăria din Malta dar de curând am aflat despre această rețetă de prăjitură malteză. Doamne, cât de bună este umplutura! 

Ingrediente pentru rețetă de prăjitură malteză:

Pentru aluat:

● 650 g făină

● 175 g margarină
● 85 g zahăr

● un ou

● o linguriță praf de copt

Pentru umplutură:

● 360 g smochine

● 3 linguri cacao
● coaja unei portocale

● o lingură apă de flori de portocal

Pentru decor:

● zahăr pudră

1. Pentru aluat, făina se amestecă cu praful de copt, margarina moale și oul și se omogenizează bine. Se adaugă apoi  zahărul, se amestecă ușor și se lasă aluatul să se odihnească 30 de minute.
2. Pentru umplutură, smochinele curățate și tăiate se pun pe foc cu apa de flori de portocal, cacaua și coaja rasă de portocale. Se lasă pe foc până devine ca o cremă.
3. Aluatul se umple cu cremă, apoi se rulează. Se pune în tavă și se coace până se rumenește ușor deasupra. Se scoate, se lasă să se răcească, apoi se presară cu zahăr pudră și se taie.

Data viitoare ce-ar fi sa incerci prajitura Alba ca Zapada?

S-ar putea să vă placă și…

 

Sursa foto:Shutterstock