Rețetă de prăjitură cu nucă și struguri

reteta prajitura cu nuca și struguri

Nu-i așa că unele prăjituri parcă sunt făcute pentru zilele de toamnă? Așa este și această rețetă de prăjitură cu nucă și struguri! Rețeta ne-a trimis-o cititoarea noastră Aurelia-Florentina Ciobanu din Fetești. 

Ingrediente pentru rețetă de prăjitură cu nucă și struguri

● un kg struguri

● 8 ouă
● 150 g nucă măcinată

● 250 g zahăr
● un plic zahăr vanilat

● coaja de lămâie
● 200 g făină

● 5 linguri ulei

● sare
● zahăr pudră

1. Boabele de struguri se spală și se taie pe jumătate. Se scot semințele și se lasă să se scurgă.
2. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare și cu coaja de lămâie. Albușurile se bat spumă cu zahărul până se topește acesta, apoi se adaugă gălbenușurile și se continuă mixarea. În crema de ouă se pun treptat făina, uleiul și zahărul vanilat și se amestecă în compoziție ușor, cu o lingură de lemn.
3. Se tapetează tava cu hârtie de copt și se toarnă compoziția, peste care se pune jumătate din cantitatea de nucă,
apoi se așază strugurii și restul de nucă deasupra. Se dă prăjitura la cuptor până se rumenește.
4. Se scoate tava din cuptor, iar prăjitura se scoate ușor, cu tot cu hârtie, pe o planșetă. Se presară cu zahăr pudră și se lasă să se răcească, după care se taie și se servește.

Iată alte rețete cu struguri, ușor de pregătit!

S-ar putea să vă placă și…