Rețetă de plăcinte umplute cu carne tocată

rețetă de plăcinte umplute cu carne tocată

Cine vrea să aibă cea mai delicioasă rețetă de plăcinte umplute cu carne tocată? Eu vă las rețeta asta că tare mult îmi mai place! 

Ingrediente pentru rețetă de plăcinte umplute cu carne tocată:

Pentru aluat:

● 250 g făină
● 70 g unt congelat

● 50 ml apă rece
● 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

● 450 g carne tocată
● o linguriță pastă de ardei iute
● o ceapă

● 1/2 linguriță cimbru
● 2 linguri ulei

● sare ● piper

Pentru copt:

● 3 linguri lapte
● un gălbenuș

● semințe de susan

1. Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea, iar untul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă între degete
untul cu făina, se toarnă apa, se amestecă, se adună aluatul într-o bilă și se lasă la rece pentru 30 de minute.
2. Se pune ceapa la călit, se presară cu sare și, când a devenit sticloasă, se pune carnea. Se lasă să-și schimbe complet culoarea și să fie bine scăzută. Se trage de pe foc și se adaugă cimbrul, pasta de ardei, sare, piper, după gust.
3. Aluatul se rupe în mai multe bucăți de mărimea unei mingi de tenis, se întinde fiecare bucată, se repartizează carnea și se împachetează.
4. Se așază plăcințelele în tava de copt, se ung cu gălbenuș amestecat cu lapte, se presară susan și se coc 30 de minute.

S-ar putea să vă placă și…

 

 

Loading...