Rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară

rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară

Îți parfumezi bucătăria și îți saturi pofticioșii cu această minunată rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară! Poftă mare! 

Ingrediente pentru rețetă de plăcintă cu mere și scorțișoară:

Pentru aluat:

● 450 g făină

● 200 g smântână
● 200 g unt

● 150 g zahăr
● 2 gălbenușuri
● un plic praf de copt

Pentru umplutură:

● un kg mere
● 100 g zahăr

● scorțișoară

Pentru servit:

● zahăr amestecat cu scorțișoară

1. În făina cernută se pune untul tăiat cubulețe, se desface și se amestecă totul cu degetele, se adaugă gălbenușurile,
zahărul, praful de copt și smântâna. Se lasă apoi aluatul la rece pentru o oră.
2. Între timp, merele curățate se trec prin răzătoare și se lasă la scurs. Apoi se amestecă cu zahărul și scorțișoara.
3. Se împarte aluatul în două, se întinde o foaie care se transferă în tava tapetată cu hârtie de copt unsă puțin.
4. Se pun merele, se așază a doua foaie, se coace 30 de minute și imediat cum se scoate se presară cu amestec făcut după gust din zahăr și scorțișoară. Se lasă la răcit și apoi se taie.

Vezi o rețetă minunată de plăcintă cu mere tradițională!

S-ar putea să vă placă și…