Rețetă de pită cu pui și sos de curry

rețetă de pită cu pui si sos de curry

O variantă mai apetisantă de cină sau de peritiv este această rețetă de pită cu pui și sos de curry iar rețeta asta de pită de casă este demențială! 

Ingrediente pentru rețetă de pită cu pui și sos de curry:

un piept de pui
2-3 linguri ulei

o pungă baby spanac
sare

piper

Pentru sos:

3 lingurițe praf de curry
150 g smântână
o linguriță unt

sare

piper

Pentru pita:

450 g făină

un plic drojdie uscată
o linguriță sare

o linguriță zahăr
150 ml apă călduță

125 ml lapte călduț
o lingură ulei de măsline

1 Pentru aluatul de pita, se frământă bine toate ingredientele. Se adună aluatul într-o bilă și se lasă la crescut 30 de minute. Carnea se taie fâșii pe lung, se asezonează cu sare și piper și se pune la prăjit în ulei.
2 Între timp, pentru sos, într-o crăticioară se topește untul, se pune smântâna și se amestecă bine cu o lingură de lemn, la foc mic. Se adaugă praful de curry și se potrivește de sare și piper. Se lasă pe foc 3-4 minute.
3 Aluatul de pita gata crescut, se împarte în 8 bile, care se întind și se coc apoi în tigaia încinsă. Pita se taie pe mijloc și se umple cu frunzele de spanac și carnea unsă cu sosul de curry.

S-ar putea să vă placă și …