Ingrediente pentru rețetă de pită cu pui și sos de curry:

un piept de pui
2-3 linguri ulei

o pungă baby spanac
sare

piper

Pentru sos:

3 lingurițe praf de curry
150 g smântână
o linguriță unt

sare

piper

Pentru pita:

450 g făină

un plic drojdie uscată
o linguriță sare

o linguriță zahăr
150 ml apă călduță

125 ml lapte călduț
o lingură ulei de măsline

1 Pentru aluatul de pita, se frământă bine toate ingredientele. Se adună aluatul într-o bilă și se lasă la crescut 30 de minute. Carnea se taie fâșii pe lung, se asezonează cu sare și piper și se pune la prăjit în ulei.
2 Între timp, pentru sos, într-o crăticioară se topește untul, se pune smântâna și se amestecă bine cu o lingură de lemn, la foc mic. Se adaugă praful de curry și se potrivește de sare și piper. Se lasă pe foc 3-4 minute.
3 Aluatul de pita gata crescut, se împarte în 8 bile, care se întind și se coc apoi în tigaia încinsă. Pita se taie pe mijloc și se umple cu frunzele de spanac și carnea unsă cu sosul de curry.

S-ar putea să vă placă și …