Rețetă de mini tarte cu fructe de pădure și caramel

rețetă de mini tarte cu fructe de padure si caramel

Hmmm…am mai găsit în piață fructe de pădure și vreau să fac această rețetă de mini tarte cu fructe de pădure și caramel. Arată bine, nu-i așa? 

Ingrediente pentru rețetă de mini tarte cu fructe de pădure și caramel:

Pentru aluat:

● 300 g făină

● un ou
● 150 g margarină

● 2 linguri zahăr
● un praf sare

● 4 linguri lapte rece

Pentru umplutură:

● 200 g zahăr
● 50 g unt

● 150 ml frișcă lichidă
● 500 g fructe de pădure
● 2 linguri zahăr pudră

1. Pentru aluat, se amestecă într-un vas ingredientele și, dacă iese coca prea vâscoasă, se mai adaugă 1-2 linguri
apă rece. Se pune coca obținută 30 de minute la rece.
2. Aluatul se scoate de la frigider, se întinde cu sucitorul și se taie pe dimensiunea formelor de tarte.
3. Se pune aluatul în formele de copt, se taie marginile care cad peste formă, se umplu cu câte o lingură de fasole boabe și se coc 10 minute. Se scot și se aruncă boabele de fasole.
4. Între timp, zahărul se topește într-un vas de inox, apoi se adaugă untul, se amestecă, se toarnă frișca lichidă și se
amestecă bine, obținându-se crema caramel. Aceasta se toarnă fierbinte în coșulețele de tarte. Se lasă să se răcească, apoi se ornează cu fructe de pădure și se pudrează cu zahăr.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...