Rețetă de ketchup de casă

rețetă de ketchup de casă

Nu lăsați să treacă toamnă fără să vă faceți un stoc zdravăn folosind aceastp rețetă de ketchup de casă! Este mult mai gustos decât cel din comerț! 

Ingrediente pentru rețetă de ketchup de casă:

● 1,5 kg roșii

● 4 cepe albe

● 4 căței usturoi
● 100 ml oțet

● 150 g zahăr brun

● 4 lingurițe muștar
● 1/2 linguriță chimen măcinat

● 1/2 linguriță piper
● 2 cuișoare

● 3 linguri ulei

● un praf sare

1. Ceapa curățată și tăiată solzișori se pune la călit în ulei, se adaugă apoi roșiile date pe răzătoare și usturoiul curățat.
2. Se pun și restul ingredientelor, se acoperă cu capac și se lasă 30 de minute la fiert.
3. Se trece amestecul prin blender, apoi se strecoară, iar sucul rezultat se pune la foc pentru 45 de minute, cât să devină gros.
4. Se pune sosul în borcane, se astupă cu capace și se fierb 15-20 de minute într-o oală mare cu apă și ziare. —Uite cum se scot etichetele de pe borcane!

S-ar putea să vă placă și…

 

Sursa foto: Shutterstock

Loading...