Rețetă de găluște cu prune

rețetă de găluște cu prune

Iubim bucătăria veche, clasică așa că nu avem cum să nu sărbătorim toamna cu această rețetă de găluște cu prune! Asta este rețeta care se transmite din generație în generație! 

Ingrediente pentru rețetă de găluște cu prune:

● un kg cartofi albi

● 2 ouă
● 100 g făină

● un kg prune
● un praf sare

● 200 g pesmet
● 100 g unt

● 150 g zahăr
● scorțișoară

1. Cartofii curățați și tăiați cuburi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. După ce s-au fiert, se mixează, se lasă la răcit și se adaugă ouăle și făina.
2. Se amestecă bine pentru a obține un aluat care se desprinde de mână.
Se pune pe masa presărată cu făină, se rup bucăți care se modelează în palmă și se așază câte o jumătate de prună.
3. După ce s-au modelat toate, se pune apă la fiert și se dă drumul ușor găluștilor. Când se ridică la suprafața apei, sunt fierte.
4. Între timp, pesmetul se rumenește în unt topit, iar când a devenit ușor maroniu se adaugă zahărul și scorțișoara.
Fiecare gălușcă fiartă se scoate cu spumiera și se trece prin amestecul de pesmet cu zahăr și scorțișoară.

S-ar putea să vă placă și…