Rețetă de eclere cu cremă de ciocolată și lichior

reteta eclere cu crema de ciocolată și lichior

Vă dau o minune de rețetă de eclere cu cremă de ciocolată și lichior. Îngrașă ele dar zău că merită sacrificiul…sunt dumnezeiești de gustoase! 

Ingrediente pentru rețetă de eclere cu cremă de ciocolată și lichior:

Pentru aluat:

● 250 ml apă

● 100 g unt

● 2 linguri zahăr

● 4 ouă
● un praf sare fină

● 300 g făină

Pentru umplutură:

● 500 ml lapte

● 125 ml frișcă lichidă

● 6 gălbenușuri
● o linguriță extract de vanilie

● o lingură lichior amaretto
● 300 g ciocolată neagră

● 120 g zahăr

● 30 g amidon

Pentru glazură:

● 100 g ciocolată de menaj

● glazură albă din zahăr, albuș și lămâie

1. Pentru aluat, apa, untul, zahărul și sarea se pun pe foc să fiarbă. Se trage vasul de pe foc când clocotește, se pune făina, se amestecă energic, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă ouăle pe rând, apoi se pune aluatul într-un poș și se eliberează în tava de copt bastonașe lungi de 7 cm. Se coc 20-25 de minute, până se rumenesc frumos deasupra.
2. Se încălzește laptele, gălbenușurile se amestecă cu zahărul și amidonul. Se toarnă progresiv laptele peste crema cu gălbenușuri. Amestecând bine, se pune pe foc pentru a se îngroșa. Se adaugă vanilia și lichiorul amaretto.
3. Se topește ciocolata la bain-marie, se lasă să se răcorească și se adaugă peste crema fiartă cu gălbenuș. Se lasă apoi la răcit. Se bate frișca și se pune numai după ce s-a răcit.
4. Se umplu coșulețele de eclere cu cremă, se topește ciocolata și se toarnă deasupra și apoi cu dinții unei furculițe se pune glazura albă. Se lasă la rece două ore.

Iata si cum faci cea mai buna crema de ciocolata pentru prajituri

S-ar putea să vă placă și..

.