Rețetă de ecler cu cremă de mentă

rețetă ecler cu cremă de mentă

Vă veți simți ca în marile și somptuoasele cofetării austriece dacă veți pregăti (și apoi veți servi) această rețetă de ecler cu cremă de mentă! 

Ingrediente pentru rețetă de ecler cu cremă de mentă:

Pentru aluat:

● 250 ml apă
● 100 ml ulei
● 2 linguri zahăr
● 4 ouă
● un praf sare fină
● 300 g făină

Pentru umplutură:

● 330 ml smântână de gătit
● 6 linguri zahăr
● 125 ml smântână normală
● 1/2 linguriță esență de mentă
● 40 frunzulițe de mentă

1. Pentru aluat, apa, uleiul, zahărul și sarea se pun pe foc să fiarbă. Se trage vasul de pe foc când clocotește, se pune făina dintr-odată, se amestecă, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă ouăle pe rând, apoi se pune aluatul într-un poș și se eliberează în tava de copt bastonașe lungi de 5 cm. Se coc 20-25 de minute.
2. Pentru umplutură, smântâna și frunzulițele de mentă se pun pe foc să fiarbă. Se trage vasul de pe foc, se acoperă și se lasă o oră la temperatura mediului, apoi trei ore la frigider.
3. Apoi, crema de la rece se filtrează și se mixează cu zahărul și esența de mentă până ce se transformă în frișcă.
4. Se adaugă smântâna normală și se umplu apoi eclerele coapte cu o cantitate mică, în așa fel încât aceeași cremă să servească și drept glazură. Se dau la rece.

 

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...