Rețetă de dulceață de gogonele

rețetă de dulceață de gogonele

Știu că această dulceață este ceva aproape nemaivăzut dar vă asigur că nu veți regreta dacă veți face această rețetă de dulceață de gogonele! 

Ingrediente pentru rețetă de dulceață de gogonele:

1,5 kg gogonele
un kg zahăr
2 lămâi
o păstaie vanilie

1. Gogonelele se scufundă în apa clocotită câteva secunde, se trec sub jet de apă rece și li se scoate pielița. Apoi, se
taie cuburi.
2. Într-un vas mare de fiert se pun straturi de gogonele, zahăr și rondele de lămâie terminând cu zahăr. Se pune și păstaia de vanilie și se lasă la macerat 24 de ore.
3. Se pun apoi la fiert și se lasă 30 de minute la foc mediu, din momentul în care dau în clocot.
4. Se reduce focul apoi, se scoate păstaia de vanilie și se lasă la fiert 15 minute. Se pune în borcane.

S-ar putea să vă placă…

 

Sursa foto:Shutterstock