Rețetă de dulceață de ceapă roșie

rețeta de dulceața de ceapa roșie

Îți dau această rețetă de dulceață de ceapă roșie ca să îți impresionezi familia și invitații de la masă! Servește-le dulceața asta lângă friptură și vei vedea câte felicitări primești! 

Ingrediente pentru rețetă de dulceață de ceapă roșie:

● 750 g ceapă roșie

● 50 g zahăr pudră
● 200 ml vin roșu
● o lingură oțet balsamic
● 2 linguri oțet din vin roșu
● 60 g unt

● sare ● piper

1. Ceapa se curăță, se spală și se șterge bine cu un prosop absorbant. Apoi se taie peștișori și se lasă deoparte.
2. Într-o cratiță se topește untul, se adaugă zahărul și se lasă să se caramelizeze ușor.
3. Se pune ceapa, se amestecă, se toarnă vinul roșu, cele două tipuri de oțet și se presară cu sare și piper. Se lasă la fiert, cu capac, pentru 15 minute.
4. Se scoate capacul și se lasă în continuare la fiert, să scadă. Se pune apoi în borcane care se închid ermetic cu capace.

S-ar putea să-ți placă și…

 

Sursa foto: Shutterstock