Rețetă de conopidă cu chiftele

reteta de conopida cu chiftele

Combinația este neașteptată și gustul a fost și el neașteptat…de bun! Încercați și voi această rețetă de conopidă cu chiftele și-mi veți mulțumi apoi! 

Ingrediente pentru rețetă de conopidă cu chiftele:

● o conopidă mică
● 600 g carne tocată
● o ceapă

● ulei pentru prăjit

● un ou
● un ardei roșu

● 500 g suc de roșii
● 2 căței de usturoi

● 2 linguri ulei
● 50 g cașcaval ras

● câteva fire mărar, pentru servit

● sare ● piper

1. Conopida se desface buchețele care se pun 5 minute la fiert în apă clocotită cu un praf de sare.
2. Se pregătesc chiftelele prin amestecarea cărnii cu ceapa tocată, oul bătut, sare, piper și ardei roșu tăiat mărunt, apoi se rumenesc în tigaia cu ulei încins.
3. Într-un vas de cuptor se pun conopida scursă și chiftelele. Se acoperă cu sos de roșii amestecat cu cașcaval ras și usturoi.
4. Se adaugă și foarte puțină apă dacă sosul e prea gros, și se lasă la cuptor 20-30 de minute. Se servește cu mărar tocat deasupra.

S-ar putea să vă placă și…