Rețetă de clafoutis de pui

rețetă de clafoutis de pui

Vrei să aduci la masă un preparat cu care să-i dai gata pe toți? Cred că această rețetă de clafoutis de pui este alegerea perfectă! 

Ingrediente pentru rețetă de clafoutis de pui:

300 g piept de pui
2 dovlecei

4 ouă
200 ml lapte
200 ml smântână
20 g amidon
2 căței usturoi
un praf curry
o legătură pătrunjel
ulei

sare

piper

Pentru servit:

salată verde

o legătură ridichi
pătrunjel

1 Carnea se presară cu praf de curry și sare, apoi se stropește cu puțin ulei. Se pune în hârtie de copt, se împachetează și se lasă la cuptor 20 de minute.
2 Într-o lingură de ulei se pun la călit cuburi de dovlecei, se presară sare și se lasă 10 minute. Apoi, se adaugă usturoiul tăiat mai mare și un praf de curry.
3 Se pune smântâna peste dovlecei, se amestecă, se ia de pe foc, se adaugă carnea tăiată mai mic. Se bat ouăle, iar laptele se amestecă cu amidonul și apoi i se adaugă ouăle și, într-un final, pătrunjelul fin tocat.
4 Se potrivește de sare și se toarnă amestecul într-o formă de copt unsă. Se lasă la cuptor 30 de minute. Se servește cu pătrunjel și salată verde cu ridichi.

S-ar putea să vă placă și…