Rețetă de chiftele pe pat de ardei

rețetă de chiftele pe pat de ardei

Dacă te-ai plictisit de vechile mâncăruri poți să le pregătești în așa fel încât să arate altfel. Încearcă această rețetă de chiftele pe pat de ardei! 

Ingrediente pentru rețetă de chiftele pe pat de ardei:

✽ un piept de pui dezosat
✽ 1/2 legătură pătrunjel
✽ 1/2 ceapă

✽ o linguriță boia
✽ sare

✽ piper

✽ 2-3 linguri făină

Pentru fiert:

✽ 2 ardei grași de culori diferite
✽ o ceapă

✽ 3-4 roșii mici
✽ 3-4 roșii portocalii
✽ 2 linguri ulei

✽ pătrunjel

1 Se toaca carnea de pui cu ceapa și pătrunjelul. În tocătură se pun apoi sare, piper și boia și, cu mâna umedă, se formează chiftele care se trec prin făină.
2 Ardeii și ceapa se taie fâșii și peștișori și se pun la călit în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă chiftelele, se toarnă apă cât să acopere ardeii și se lasă la fiert sub capac. Cu 20 minute înainte de a fi gata, se adaugă roșiile întregi sau tăiate jumătăți. Se aduce la masă cu pătrunjel.

S-ar putea să vă placă și…