Ingrediente pentru rețetă de chiftele pe pat de ardei:

✽ un piept de pui dezosat
✽ 1/2 legătură pătrunjel
✽ 1/2 ceapă

✽ o linguriță boia
✽ sare

✽ piper

✽ 2-3 linguri făină

Pentru fiert:

✽ 2 ardei grași de culori diferite
✽ o ceapă

✽ 3-4 roșii mici
✽ 3-4 roșii portocalii
✽ 2 linguri ulei

✽ pătrunjel

1 Se toaca carnea de pui cu ceapa și pătrunjelul. În tocătură se pun apoi sare, piper și boia și, cu mâna umedă, se formează chiftele care se trec prin făină.
2 Ardeii și ceapa se taie fâșii și peștișori și se pun la călit în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă chiftelele, se toarnă apă cât să acopere ardeii și se lasă la fiert sub capac. Cu 20 minute înainte de a fi gata, se adaugă roșiile întregi sau tăiate jumătăți. Se aduce la masă cu pătrunjel.

S-ar putea să vă placă și…