Rețetă de castraveți murați în oțet

rețetă de castraveți murati in otet

Am început să umplem cămara cu borcane pline de bunătăti care ne vor ajuta să trecem peste iarnă fără să ducem lipsa legumelor! Avem aici rețeta de castraveți murați în oțet! 

Ingrediente pentru rețetă de castraveți murați în oțet:

● 5 kg castraveți mici
● 2 cepe

● o căpățână usturoi
● o legătură mărar  ● 100 g semințe de muștar

● 1,250 l oțet

● 2,5 l apă
● 4 linguri sare

● 250 g zahăr

1. Castraveții spălați se pun în borcane cu mărar, felii de ceapă, usturoi tăiat mărunt și câte o lingură semințe de muștar.
2. Într-un vas se pun la fiert apa, oțetul, sarea și zahărul. După ce a dat în clocot, se lasă să se răcorească și apoi se toarnă caldă peste castraveți.
3. Se pun capace imediat și se așază borcanele într-o cratiță mare cu apă care să le cuprindă pe sfert din înălțimea lor.
4. Se fierb 20 de minute.