Reteta de «Brioșe cu iaurt »

Reteta de «Brioșe cu iaurt »

Reteta aceasta de «Brioșe cu iaurt » a picat la fix pentru mine. Toate ingredientele sunt in general in bucataria oricarei gospodine. Nu a trebuit sa nimic din ce nu aveam, asa ca am trecut la treaba. Rezultatul a fost foarte apreciat! 

Ingrediente:

● 130 g zahăr

● 80 g unt

● 2 ouă

● 140 g iaurt

● un praf sare

● 200 g făină

● o linguriță praf de copt

● esență de vanilie

Pentru cremă:

● 200 g cremă de brânză fără arome

● 50 g unt gras

● 60 g zahăr pudră

● esență de vanilie

● opțional, se poate adăuga colorant

Mod de preparare:

1. Pentru brioșe, se mixează untul cu za hă rul, apoi se adaugă pe rând ouale. Se pun apoi sarea, esența de vanilie și ia ur tul. La final, se adaugă făina cernută și praful de copt.

2. Se toarnă aluatul obținut în forme și se obțin 12 brioșe, care se coc la 170°C, pentru aproximativ 12 minute.

3. Pentru crema de brânză, se mixează untul cu crema de brânză, se adaugă esența de vanilie, apoi se pune treptat zahărul pudră. Se continuă mixarea până se obține o cremă lucioasă și foarte fină, care își păstrează foarte bine forma.

4. Cu crema de brânză se vor orna brioșele, după ce s­au răcorit.

Loading...