Rețetă borrachuelos- plăcințele din Spania

rețetă borrachuelos

Rețetă borrachuelos- plăcințele dulci de pe meleaguri spaniole. Eu am auzit vorbindu-se despre aceste plăcințele dar abia acum le-am aflat rețeta! 

Ingrediente pentru rețetă borrachuelos:

● 500 g făină

● 50 ml suc de portocale
● anason

● 125 g zahăr brun
● 250 ml vin alb dulce

● 250 ml ulei pentru prăjit

Pentru umplutură:

● gem, după gust

Pentru servit:

● zahăr pudră pentru servit

1. Se amestecă vinul cu zahărul, sucul de portocale și anasonul.
2. Făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc și se toarnă amestecul cu vin. Se frământă, se pune aluatul pe masă, se rulează și se taie bucăți care se întind, se umplu cu gem, se pliază și se lipesc marginile cu dinții unei furculițe.
3. Se prăjesc în baie de ulei, se scot pe șervete de hârtie și se tăvălesc prin zahăr pudră.

S-ar putea să vă placă și…

 

Loading...