Remedii naturiste pentru alergiile alimentare

Alergiile alimentare. Femeie care își examinează erupția cutanată

Alergiile alimentare reprezintă probabil cea mai răspândită afecțiune din lume în prezent. În cazul acestora, una dintre proteinele din alimente este catalogată de sistemul imunitar ca fiind nocivă. Celulele sistemului imunitar sunt astfel activate pentru a elimina proteina respectivă. Metoda de combatere a unui „invadator”, respectiv a proteinei în cauză, este de a trimite globule albe ale sângelui pentru a-l ataca. Rezultatul este o reacție alergică, aceasta putând avea o formă ușoară sau severă.

Simptomele pot fi: prurit, erupții cutanate, eczeme, inflamarea buzelor, feței, gâtului, congestie nazală, dureri abdominale, diaree, grețuri, amețeli.

Cea mai bună soluție pentru a preveni o reacție alergică este de a evita alimentul declanșator. Există anumite medicamente care pot trata, reduce sau preveni reacțiile alergice, dar ceste medicamente au diverse efecte secundare. Poți apela însă la soluții naturiste care nu doar tratează simptomele alergiilor alimentare atunci când acestea se produc, ci și previn reacțiile alergice.

Cărbune medicinal (cărbune activat)

Alergiile alimentare se produc ca urmare a inabilității corpului de a descompune anumite proteine în stomac. Prin urmare, consumul unor ingrediente care pot descompune aceste proteine și le pot ajuta să se deplaseze prin tractul digestiv contribuie la prevenirea alergiilor alimentare. Combină cărbunele medicinal (cărbunele activat) sub formă de pudră cu apă sau suc de fructe sau legume. Bea acest amestec pentru reglarea digestiei.

Banane

Bananele conțin un mare număr de substanțe nutritive benefice. În plus, sunt foarte utile pentru reducerea simptomelor cauzate de alergiile alimentare. Bananele reduc alergiile alimentare, disconfortul digestiv și ajută la reglarea metabolismului. Consumul regulat de banane nu vindecă alergiile alimentare, dar reduce din severitatea simptomelor acestora.

Citrice

Alergiile alimentare se datorează adesea funcționării inadecvate a sistemului imunitar, deoarece acesta riscă să reacționeze incorect la anumite proteine din mâncare. Întărirea sistemului imunitar se poate realiza printr-un aport ridicat de vitamina C. Și alte vitamine și minerale din fructe și legume pot contribui la buna sa funcționare.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin constituie un vechi remediu pentru îmbunătățirea digestiei și creșterea rezistenței stomacului la consumul anumitor alimente. Uleiul de ricin învelește mucoasa stomacului, protejând-o și reduce gravitatea reacțiilor alergice. Prin urmare, alergiile alimentare pot fi prevenite și calmate prin consumul de ulei de ricin. Bea o cană de apă în care ai turnat în prealabil 8-10 picături de ulei de ricin în fiecare dimineață pe stomacul gol.

Suc de morcov și de castravete

Această combinație reprezintă un remediu excelent pentru alergiile alimentare, mai ales pentru a reduce din severitatea simptomelor. Ambele legume conțin substanțe cu rol antialergic. Consumă sucul de morcov și castravete atunci când ai o reacție alergică sau bea zilnic un pahar din acest suc pentru a evita alergiile alimentare.

Foto: Pixabay