Cauzele și simptomele tusei productive

Tusea acută la adulți apare cel mai adesea din cauza infecțiilor cauzate de microorganisme, cum ar fi bacteriile sau virușii. Alte motive pentru care corpul tău poate produce mai mult mucus decât de obicei poate include diferite probleme de sănătate, cum ar fi bronșita, pneumonia, boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), fibroza chistică și astmul.

La un copii, tusea este cel mai adesea cauzată de o infecție virală sau de astm. O tuse productivă la copii poate fi de asemenea cauzată de inhalarea unui corp străin, a fumului de țigară sau a altor iritante de mediu.

Din fericire, există mai multe remedii naturale împotriva tusei productive, care pot ajuta la combaterea problemei sau pot oferi o diminuare a simptomelor.

Citește și: 3 remedii naturale pentru tuse seacă recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Remedii naturale pentru tusea productivă. Gargara cu apă sărată

Gargara cu apă sărată călduță de câteva ori pe zi este un tratament eficient pentru tusea productivă.
Sarea ajută la îndepărtarea mucusului din tractul respirator, în timp ce apa caldă reduce iritarea gât
ului. În plus, proprietatea antiseptică a sării ajută la combaterea oricărei infecții care poate provoca boala.

Cum folosești gargara cu apă sărată pentru a combate tusea productivă

1. Adăugă 1/4 linguriță de sare la un pahar cu apă caldă.
2.
Amestecă bine până când sarea este complet dizolvată.
3.
Fă câte o gargară cu această soluție de 2-3 ori pe zi, până la vindecare.

Citește și: Leacuri pentru febră

Remedii naturale pentru tusea productivă. Inhalațiile

Inhalațiile sunt o altă modalitate foarte eficientă de a obține o ușoară calmare a tusei. Căldura și umiditatea din abur ajută la descompunerea și dizolvarea mucusului. Mai mult decât atât, inhalarea de abur infuzat cu frunze sau extract de busuioc poate ajuta la ameliorarea tusei și a răcelii.

Umple un castron cu apă foarte fierbinte. Adăugă câteva picături de ulei esențial de busuioc, eucalipt sau mentă. Pune un prosop deasupra capului și poziționează-ți fața peste castron. Inhalează aburul atâta timp cât poți și respiră adânc. Fă acest lucru de 2-3 ori pe zi.

De asemenea, poți face un duș fierbinte și inspiră aburul timp de 5 minute.

Notă: Inhalațiile și dușurile fierbinți nu sunt indicate copiilor mici, femeilor însărcinate sau persoanelor care suferă de hipertensiune arterială sau de inimă. Totodată, nu se iese din casă decât la două ore după inhalație sau duș fierbinte.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com