Remedii naturale pentru torticolis

Remedii naturale pentru torticolis: creme cu extract de ardei iute

Torticolis este o problemă de sănătate care apre atunci când mușchii gâtului se întind peste capacitatea normală. Ai senzația de gât înțepenit, nu-l mai poți mișca și simți durere. Află câteva remedii naturale pentru torticolis.

Remedii naturale pentru torticolis: Remedii homeopate indicate

Remediile homeopate pentru torticolis sunt o alternativă non-toxică la medicamentele antiinflamatoare de sinteză. Ele pot fi administrate și copiilor mici, femeilor însărcinate sau care alăptează. Dacă ai posibilitatea, ar fi mai bine să fie indicate de un medic homeopat. Următoarele remedii pot fi de folos în caz de torticolis:

Lachnanthes – este indicat în torticolis spasmodic însoțit de rigiditate mai ales pe partea dreaptă și senzație de dislocare atunci când încerci să miști gâtul.

Belladonna – pentru durere ascuțită, care iradiază spre umărul drept. Gât rigid. Durerea este mai puternică pe partea stângă.

Causticum – durere surdă la ceafă sau care se simte ca o arsură. Greutate de a mișca gâtul. Atrofia mușchilor. Durerea se înrăutățește după-amiaza, pe la orele 15-16. Te simți mai bine în pat sau când aplici căldură.

Cicuta virosa – pentru spasme atunci când încerci să dai capul pe spate. Problema a apărut la traume severe ale gâtului, ale coloanei vertebrale sau ale capului.

Cimicifuga – durere musculară a gâtului și a umerilor. Gât înțepenit, sensibil. Durerea se agravează la presiune. Este însoțită de stări de greață.

Lycopodium – durere care pulsează și înțepenire. Simptomele se înrăutățesc între orele 16 și 20. Tensiune la nivelul gâtului. O parte a gâtului este rigidă și umflată.

Phosphorus – îl folosești atunci când durerea e mai puternică pe partea stângă. Alte simptome care cer acest remediu sunt: sensibilitate puternică, rigiditate, lipom (tumoare benignă cu grăsime pe gât), crampe musculare, senzație de arsură.

Rhus tox – rigiditate și durere la mișcare continuă. Se înrăutățește la vreme rece sau umezeală. Problema e cauzată de o traumă fizică, ridicare de greutăți sau sport în exces. Este printre cele mai folosite remedii naturale pentru torticolis.

Remedii naturale pentru torticolis: creme cu extract de ardei iute

Printre cele mai folosite remedii naturale pentru torticoli, se află și extractele de ardei iute. 'Ardeiul iute are proprietăți antiinflamatorii și antiseptice. Conține o substanță numită capsaicină, care reduce durerea și inflamațiile în afecțiuni precum lumbago, artrita, durerile generalizate de mușchi și articulații. Stimulează circulația sangvină și eliminarea toxinelor din corp. În tratamentul durerilor musculare și articulare și pentru torticolis se aplică creme și unguente cu extract de ardei iute pe zona afectată. Înainte de prima aplicare, se face un test de sensibilitate aplicând foarte puțină cremă pe o suprafață mică de piele. Dacă nu apare iritație, se poate aplica pe o suprafață mai mare,' spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.