Remedii naturale pentru durerile de dinți

Remedii naturale pentru durerile de dinți: usturoiul

Te dor dinții? Ar fi bine să mergi de urgență la dentist, pentru a vedea care este problema și a o trata cum se cuvine. Dar până ajungi acolo, poți să scapi de durere prin câteva remedii naturale pentru durerile de dinți.

Remedii naturale pentru durerile de dinți. Sarea și piperul

Sarea și piperul ajută dinții sensibili. Au efect antibacterian, antiinflmator și analgezic. Mixează cantități egale de sare și piper cu câteva picături de apă pentru a forma o pastă. Aplică direct pe dintele sau măseaua dureroasă și lasă câteva minute. Clătește cu apă din belșug. Poți repeta procedura de câteva ori pe zi.

Remedii naturale pentru durerile de dinți. Cuișoare

Ajută și să mesteci cuișoare, care au și ele efect antiinflamator, antibacterian, antioxidant și anestezic. Mai poți pisa două cuișoare. Amestecă-le cu puțin ulei de măsline sau alt ulei vegetal. Aplică pe dinții sensibili. O altă opțiune este să înmoi o bucățică de vată în ulei de cuișoare și să freci dinții cu el. După ce lași să acționeze, clătește gura. Mai poți face o soluție din câteva picături de ulei de cuișoare într-un pahar cu apă. Clătește gura cu această soluție.

Citește mai multe în dicționarul medical despre caria dentară!

Remedii naturale pentru durerile de dinți. Usturoi

Mai poți amesteca usturoi pisat cu sare și aplica direct pe zona dureroasă. Ajută și să mănânci usturoi. Acesta are acțiune antibiotică. Ajută la eliminarea plăcii bacteriene și reduce durerea. Zdrobește un cățel de usturoi și amestecă-l cu puțină sare. Aplică direct pe dinții sensibili. Poți folosi și granule de usturoi amestecate cu puțină apă. Lasă să acționeze câteva minute. Încearcă să nu atingi cu limba, după care clătește cu apă din belșug. Repetă acest tratament câteva zile la rând.

Remedii naturale pentru durerile de dinți. Ceapa

Ceapa are calități antiseptice și antimicrobiene care pot ajuta în cazul durerilor de dinți. Dacă există o infecție care cauzează problema, va omorî microbii. La primul semn de durere de dinți, mestecă ceapă crudă timp de câteva minute. Dacă nu poți face asta, freacă dintele sau măseaua dureroasă cu o bucată de ceapă.

Citește și: Dinții sănătoși se păstrează în 10 pași

Sursa foto: 123rf.com