Mai pot apărea în contextul altor afecțiuni cum sunt probleme ale coloanei vertebrale, hepatice, astmul bronșic sau depresia. Există afecțiuni grave, de exemplu, tumorile sau infecțiile cerebrale, care pot avea simptome asemănătoare unei migrene. Ca urmare, dacă ai frecvent dureri de cap, ar fi bine să mergi la medic pentru a primi un diagnostic. Nu te impacienta, aceste cazuri sunt rare. Dacă nu este nimic grav, încearcă unul sau mai multe remedii recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și: Remedii naturale pentru durerile de cap mai eficiente decât pastilele

Remedii naturale împotriva migrenelor. Asigură-te că ai băut suficientă apă

În primul rând, asigură-te că ai băut suficiente lichide (apă, ceai neîndulcit) în ziua respectivă. Lipsa hidratării poate provoca dureri de cap. Ca urmare, cel mai bun remediu în cazul acesta este să bei cât mai multă apă, până când urina devine aproape incoloră. Atunci vei vedea că nici nu te mai doare capul. Tehnic vorbind, în acest caz, nu a fost vorba de o migrenă. Aceasta se caracterizează prin cefalee moderat spre severă care se accentuează odată cu desfășurarea activităților cotidiene. Este însoțită de greață și vărsături și este intensificată de prezența luminii, a stimulilor sonori sau a anumitor mirosuri.

Citește și: Alimente care îți dau dureri de cap. Ocolește-le dacă ai des migrene!

Remedii naturale împotriva migrenelor recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Aplică ulei de mentă, masând cu el fruntea tâmplele.

Ceaiul de gălbenele are efect bun în cazul migrenelor care însoțesc menstruația.

Cireșele, vișinele, căpșunele sau frăguțele au și calități depurative importante, ajută la regenerarea ficatului și calmează durerile de cap. Consumă-le ca atare, proaspete sau congelate. Extern, pulpa de cireșe zdrobită se aplică pe frunte sub formă de comprese.

Adaugă o felie de lămâie și puțin suc de lămâie în cafea. Poți pune și comprese cu felii de lămâie pe frunte.

Uleiul de susan se folosește pentru frecții la frunte. La două-trei linguri de ulei de susan se adaugă câteva picături de ulei esențial de pin, eucalipt, lavandă sau mentă.

Hreanul se consumă ca atare. Se mai poate face infuzie din 15-20 g de rădăcină la un litru de apă, care se lasă apoi la macerat 12 ore. Se beau două căni pe zi, între mese.

Citește și:

 Sursa foto: 123rf.com