Remedii naturale pentru mâncărimi vaginale

Remedii naturale pentru mâncărimi vaginale - oțet de mere

Femeile de toate vârstele suferă de mâncărimi vaginale. Acestea apar mai des, dar nu numai la cele active sexual. Pot fi provocate de infecții bacteriene sau fungice, de boli transmisibile sexual, agenți iritanți, dar pot fi și un simptom al menopauzei sau o simplă alergie la produse de îngrijire nepotrivite. Află care sunt cele mai bune remedii naturale pentru mâncărimi vaginale.

Alături de mâncărimile vaginale și de senzația de arsură, pot apărea și alte simptome, cum ar fi înroșire sau inflamare a zonei din jurul vulvei. Pot apărea dureri sau usturimi în timpul contactului sexual. Pentru a scăpa de aceste simptome neplăcute, poți folosi câteva remedii naturale pentru mâncărimi vaginale. În plus, este important să respecți reguli stricte de igienă și să mergi la medicul ginecolog pentru a primi un diagnostic și tratament adecvat.

Remedii naturale pentru mâncărimi vaginale: Oțetul de mere, efecte antibacteriene

Oțetul de mere este un remediu excelent pentru a trata mâncărimile vaginale. Are efecte antibacteriene și antifungice. În plus, ajută la restabilește echilibrul PH-ului vaginal. Adaugă două linguri de oțet de mere într-un pahar cu apă călduță. Folosește această soluție pentru a te spăla intim de două ori pe zi, timp de câteva zile. Mai poți folosi oțetul de mere și intern. Amestecă o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă caldă. Îndulcește cu o linguriță de miere. Bea de două ori pe zi.

Cum scapi de herpes folosind remedii naturiste

Remedii naturale pentru mâncărimi vaginale: Apa sărată oprește dezvoltarea microbilor

Sarea oprește dezvoltarea microbilor care cauzează infecția. Astfel, reduce mâncărimea și alte simptome neplăcute. Adaugă o lingură de sare la un pahar cu apă. Spală-te cu această soluție. Mâncărimile vor dispărea imediat. Dacă ai timp, poți să facu o baie cu apă sărată. Umple cada cu apă caldă și adaugă o jumătate de cană cu sare de mare sau sare grunjoasă. Stai în cadă timp de 10-15 minute. Repetă acest procedeu de două-trei ori pe zi, pentru a avea cele mai bune rezultate. Nu ar fi bine să folosești acest remediu dacă ai răni deschise.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com