Citește și: Punctele de grăsime de pe față – de ce apar și cum scăpăm de ele

Remedii naturale pentru lipom. Tratamente cu ulei

Uleiul de ricin tratează diferite tumori benigne. Aplică-l direct pe lipom înainte de culcare și masează circular. Mai poți unge cu iod de două ori pe zi zona afectată utilizând o bucată de vată. Uleiurile esențiale de salvie, arbore de ceai și tămâie sunt și ele de folos. Amestecă câte o jumătate de linguriță din fiecare ulei esențial menționat cu o lingură de ulei (de măsline, de floarea-soarelui presat la rece, de nucă de cocos, de ricin etc.). Aplică de două ori pe zi.

Remedii naturale pentru lipom: Cataplasme cu mămăligă

Dr. farmacist Ovidiu Bojor”Lipomul se poate trata cu cataplasme cu mămăligă tare. Presară mai întâi pe piele puțin praf de tămâie naturală pisată fin. Se pune apoi un strat de trei-patru centimetri de mămăligă cât mai caldă, dar la o temperatură suportabilă pentru piele peste lipom. Acoperă cu un fular din lână și ține cât este mămăliga caldă. Tratamentul ar trebui făcut mai multe seri consecutive, până se rezolvă problema,” spune dr. farmacist Ovidiu Bojor.

Citește și: Lipomul: scapă de el în 8 zile cu un remediu natural

Schimbări în dietă

Pe lângă folosirea remediilor naturale pentru lipom, este bine să faci și anumite schimbări în dieta ta. Anumite alimente pot provoca formarea lipoamelor. Evită produsele din soia și lactate, alimentele modificate genetic, îndulcitoarele artificiale și mâncărurile procesate industrial. În schimb, consumă alimente bogate în acizi grași Omega 3. Semințele de in ar putea să oprească dezvoltarea lipomului sau chiar să-l elimine. Adaugă-le în cerealele de dimineață, în salate și alte preparate. Sucul de lămâie ajută și el la eliminarea toxinelor din corp. Bea limonadă proaspăt preparată după mesele principale. Mai poți bea câte un ceai verde cu lămâie pentru a grăbi arderea grăsimilor.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com