Natto protejează intestinul

N-am auzit de natto? Nu este vorba de Alianța Nord-Atlantică, ci despre un aliment consumat frecvent în Japonia. Este preparat din soia fermentată și conține un probiotic puternic numit Bacillus subtilis. Datorită acestuia, natto ajută la îmbunătățirea digestiei și întărește oasele. Protejează intestinul și a flora intestinală. Conform unui studiu realizat recent și publicat în Journal of Science Dairy, Bacillus subtilis din natto poate îmbunătăți, de asemenea, și imunitatea.

Fiertura de oase

Prea puține gospodine mai fac supă folosind oase de pui sau de vită. Și, totuși, această fiertură ajută oasele și ligamentele să se vindece. Cresc producția de colagen și glutamină din corp, substanțe cu efect imunomodulator. Acestea ajută și la vindecarea sindromului intestinului permeabil (afectiune digestiva cauzată de deteriorarea mucoasei intestinale). Și pentru că de aici apar alte probleme de sănătate, fiertura din oase ajută și la ameliorarea alergiilor și a asmului bronșic.

Kefirul de cocos

Este un bun înlocuitor pentru lactate pentru cei care au intoleranță la lactoză sau care vor să țină post. Kefirul din lapte de cocos este versiunea fermentată a laptelui de cocos combinată cu fermenți pentru preparat kefirul. Este benefic intestinelor, la fel ca și kefirul preparat din lapte de vacă, dar este mult mai eficient. Pentru a avea un gust mai bun îl poți îndulci cu stevia și adăuga apă și suc de lămâie.

Ciupercile medicinale

Există numeroase ciuperci cu efecte bune pentru sănătate. Pentru protejarea intestinelor este de folos mai ales miceliul ciupercilor de pădure. Conține substanțe probiotice și floră microbiană benefică organismului. Efectul lor este combaterea virusurilor și a candidei. Mai pot trata diverse probleme digestive.

Sursa foto: 123rf.com