Remedii care previn formarea cheagurilor de sânge

Remedii care previn formarea cheagurilor de sânge

Există remedii naturale care pot preveni formarea cheagurilor de sânge și chiar un atac vascular cerebral. În primul rând, ar trebui să faci o schimbare radicală a regimului alimentar.

Dacă ești ca majoritatea românilor, probabil că mănânci foarte multe grăsimi și foarte sărat ceea ce, pe un fond genetic care predispune la AVC, poate provoca formarea cheagurilor de sânge. Ar trebui să eviți prăjelile, margarina, uleiurile hidrogenate și majoritatea grăsimilor animale, produsele de tip fast-food.

Plante care previn formarea cheagurilor de sânge

Dar există și surse bune de grăsimi: unt (consumat cu foarte multă moderație), uleiul de nucă de cocos și toate uleiurile presate la rece (nu mai mult de două lingurițe pe zi). Acestea din urmă sunt chiar benefice sănătății cardiovasculare. Plantele care asigură o bună circulație a sângelui, o inimă sănătoasă și previn formarea cheagurilor de sânge sunt vâscul, păducelul, castanul sălbatic, ghimbirul, ginkgo biloba. Remediile care conțin extracte din aceste plante sunt cele mai bune pentru tine.

Alimente și suplimente alimentare de folos

Consumă multe fructe și legume. Dacă este nevoie, ia un supliment de vitamine. Ai nevoie mai ales de vitaminele din complexul B, A, E, D, K, betacaroten, minerale și amino acizi, cum ar fi metionina sau cisteina. Acestea ajută la oxigenarea celulelor și asigură sănătatea mușchilor și a sângelui. Deficiența de vitamina C poate duce la degradarea vaselor de sânge cauzând un atac cerebral vascular. CoenzimaQ10 este și ea foarte importantă pentru inimă. Studiile au arătat că administrarea ei îmbunătățește funcționarea inimii. Un alt element esențial care tinde să lipsească din corp pe măsură ce îmbătrânim este siliciul organic. Acesta întărește vasele de sânge și, alături de vitamina C, previne plesnirea vaselor de sânge și formarea cheagurilor.

Avertisment!

Dacă ai avut de curând un atac vascular cerebral sau suferi de hipertensiune, ar trebui să urmezi indicațiile medicului curant. Orice supliment alimentar sau remediu natural se va lua cu acordul acestuia.

Sursa foto: 123rf.com /  Václav Mach