Reguli de etichetă noi de care uităm adesea în public! Ai grijă să nu repeți aceste greșeli

Reguli de etichetă noi de care uităm adesea în public! Ai grijă să nu repeți aceste greșeli

Vremurile se schimbă și apar reguli de etichetă noi, legate de folosirea telefoanelor, legate de socializare și tehnologie. Iată câteva reguli simple de care adesea uităm, dar ar fi bine să le ținem minte și să nu mai facem aceste greșeli.

 

3 reguli simple la terasă sau la restaurant

Bunica îți zicea adesea să mănânci tot din farfurie, dar asta se aplică doar în copilărie. La restaurant nu ștergem farfuria cu pâine. Este de bonton să rămână ceva la urmă, o bucată mică de friptură sau niște sos.

Când ești în societate, la masă cu alți prieteni sau colegi, nu îi anunți că te duci la baie. Îți ceri scuze ca trebuie să lipsești câteva minute. Toată lumea știe de ce, nu trebuie să și spui!

Nu te uiți în ochii interlocutorului când sorbi din paharul de vin sau din ceașca de cafea. Nu este elegant să te uiți la el în timp ce vorbește cu tine peste buza paharului. Te uiți în jur și, după ce lași paharul pe masă, restabilești contactul vizual cu el și îi răspunzi.

!!! Și nu pocni din degete, dacă vrei să chemi un chelner. Fă-i cu mâna și adresează-te politicos.

Reguli de etichetă noi legate de socializare on line

Nu vorbi la telefon și nu răspunde la mesaje, dacă ești angajată în alte conversații față în față. Dacă este neapărat necesar să folosești telefonul, cere-ți scuze!

Nu sta cu orele la telefon vorbind doar tu, despre problemele tale! Cealaltă persoană se va simți sechestrată.

Nu discuta probleme foarte importante la telefon sau pe rețelele de socializare, dacă există posibilitatea să te întâlnești cu acea persoană. Întotdeauna comunicarea față în față este cea mai sinceră și directă.

Nu te uita la celelalte poze din telefonul cuiva, dacă acesta îți arată o poză. Este foarte nepoliticos să glisezi cu degetul să vezi ce poze mai are.

Ferește-te să postezi pe rețelele de socializare poze cu tine la nesfârșit. Devii agasantă! Postează informații și imagini interesante, care ar putea fi utile și celorlalți.