Regula de aur atunci când îți faci bagajele. Cum să nu iei toată casa după tine atunci când pleci în concediu

Regula de aur atunci când îți faci bagajele: Responsabilități pentru toți

Pentru mulți dintre noi, mai sunt câteva zile de vacanță sau concediu. Nu te încărca cu prea multe bagaje și nu plăti mai mult la aeroport pentru că ai două genți în loc de una. Iată care este regula de aur atunci când îți faci bagajele.

Pregătirea bagajelor este piatra de încercare a majorității turiștilor. Foarte puțini oameni cunosc regula de aur atunci când îți faci bagajele. Vezi peste tot oameni călătorind cu prea multe genți după ei. Mai ales familiile cu copii par să nu aibă altă șansă. Totuși, chiar și ei pot lua mai puține la ei. Organizarea este esențială. Este bine să știi exact cât și unde stai, de ce facilități beneficiezi la destinație și cum va fi vremea.

Citește și: 10 obiecte pe care uiți să le iei în bagajul de vacanță și cum poți să eviți asta

Regula de aur atunci când îți faci bagajele: un singur bagaj mare pentru toată familia

O regulă grea, dar care îți va face călătoria mai ușoară este să iei un singur bagaj de cală pentru toată familia și câte un rucsac mic pentru fiecare adult. Este bine să faci asta mai ales dacă mergi cu trenul sau cu avionul și ai și copii mici. Va fi nevoie poate să-i mai iei și pe ei în brațe și, de aceea, trebuie să ai mâinile libere. Bineînțeles, va fi un troller mare și încăpător, dar unde vor intra doar lucrurile esențiale. Tot ce nu încape în el sau în rucsaci va fi lăsat acasă.

Regula de aur atunci când îți faci bagajele: Responsabilități pentru toți

Odată ce copiii cresc și sunt destul de mari să-și care propriul bagaj, vor avea și ei unul. Ține cont de faptul că nu vor căra mai mult de 10 % din greutatea proprie. Chiar dacă nu are decât un rucsăcel cu jucăriile preferate, o sticlă de apă și un sendviș, este bine să știe că este responsabilitatea lui și nu-l va pasa părinților. În ce privește aranjatul lucrurilor în valiză, este mai bine să rulezi hainele din bumbac. Împăturește-le doar pe cele mai rigide. Așa vei avea mai mult loc. Există și așa numitele cuburi de împachetat sau huse de depozitare. Acestea pot face să intre mai multe lucruri. În plus, va fi mai ușor să-ți găsești lucrurile.

Citește și: 7 obiecte pe care să nu le iei niciodată în vacanță

Regula de aur atunci când îți faci bagajele: Descurcă-te cu ceea ce ai

”Atitudinea de tipul ”mă descurc cu ceea ce am și mă bucur de vacanță” este cea mai eficientă. Îi putem învăța și pe copii acest joc. Îi vom implica și pe ei în găsirea de soluții, dacă ne confruntăm cu situații pe care nu le-am luat în calcul de acasă. Dacă plecăm cu avionul, teama de taxă pentru bagajul excedentar ne determină să fim mai selectivi. Dar dacă mergem cu autoturismul propriu, avem tendința de a lua orice, aproape fără măsură. Bagajul în exces îi încurcă și-i incomodează tot pe părinți, pentru că tot ei sunt cei care trebuie să strângă și să împacheteze. Există, desigur, riscul de a uita, pierde sau rătăci lucruri. Pentru a lua mai puține jucării, învață-i pe micuți anumite jocuri pentru vacanță care nu necesită obiecte sau cer un minim de resurse, cum sunt ”fazan”, jocuri de cărți etc. Puteți să-i provocați și pe ei să afle anumite jocuri interesante și să vă învețe și pe voi. Vacanța este și trebuie să fie o ieșire din rutina zilnică. Așadar puteți începe cu selecția bagajului pe care îl luați cu voi,” spune psihoterapeutul Cristina Ion-Rădulescu.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com