Psihologul Cristina Ion-Rădulescu spune că regretul „este o etapă inerentă în procesul unei pierderi. Uitarea este un proces natural cu funcții bine determinate. Astfel, după ce dispar clipele de coșmar petrecute alături de el, te liniștești și ai tendința de a-ți aminti doar lucrurile frumoase din vechea relație. În plus, apare teama de nou, sentimentul că atunci era mai bine, pentru că măcar îl știai cu bune și cu rele”.

Independentă și mai înțeleaptă

Concentrează-te pe tine și pe dezvoltarea ta, precum și pe alte lucruri pe care le-ai avea de făcut în afară de cel de a avea o relație și nu o să-l mai regreți. Va veni și momentul pentru asta, dar cel mai bine ar fi să îți revii întâi. Rememorează trecutul și învață din erori. Dacă ai ales persoana nepotrivită, ai grijă să nu repeți greșeala. Până să încerci să-ți găsești pe altcineva, gândește-te la ce îți dorești cu adevărat și nu te lăsa sedusă doar din teama că nu vei mai găsi pe altcineva.

Amintește-ți ce regreți

Dacă nu cedezi tentației de a te împăca cu el și dacă forțezi un pic să ieși din „zona ta de confort”, vei Cristina Radulescu-Ion psihologvedea că lucrurile sunt bune așa cum sunt, nu cum erau. Recomand femeii care vine la terapie cu o astfel de problemă să scrie o scrisoare către propria persoană din viitor. O îndemn să motiveze tot ce a stat la baza deciziei de a ieși din relația maladivă, iar când are regrete și își amintește numai lucrurile frumoase să citească textul. Ajută și dacă a ținut un jurnal în perioada în caer nu era bine, dar dacă nu a făcut asta, este bună și scrisoarea.

Sursa foto: 123rf.com / Alina Pervushina