Adrian Pintea a fost un bărbat fermecător, cu un aer aristocrat și cu o carieră bogată. A jucat în pe micile și marile ecrane, în producții românești și străine, de mare succes, precum „Pădureanca”, ”Iancu Jianu haiducul” și „Iancu Jianu Zapciul”,  „Cei care plătesc cu viața”,  „Domnișoara Cristina” sau „Sub semnul iubirii” .

Actorul a murit în iunie 2007 pe un pat de spital, suferind de ciroză, la doar 53 de ani, sub privirile triste și neputincioase ale soției sale Lavinia Tatomir. Ar mai fi avut multe de spus în teatru şi film. Însă, așa cum spunea bunul lui prieten și modelul lui  în carieră, Mircea Albulescu, actorii nu mor niciodată, ci trăiesc prin filmele în care au jucat.  „Când ultima amintire din sufletul unui spectator dispare, atunci dispărem şi noi. Sunt amintiri din minte şi amintiri din suflet. Până atunci trăim, în amintirea spectatorului care poate să conserve şi să cultive momentele de teatru și film”, a declarat Albulescu.

jesus christ superstar5_cpSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Citește și: Așa tată, așa fiu! Jude Law e unul dintre cei mai sexy bărbați de la Hollywood, dar nici fiul lui nu e departe. Ce frumusețe de băiat

Adrian Pintea nu și-a împlinit ultimul vis

Actrița Manuela Hărăbor , care a jucat cu Pintea în „Pădureanca”, a fost una dintre persoanele care și-au amintit de ziua lui, anul trecut, spunând că sufletul maestrului va fi veșnic viu.

„Sufletul lui Adrian Pintea. Veşnic viu. Astăzi ar fi fost ziua lui”, a scris Manuela, anul trecut, alături de câteva rânduri din lucrararea marelui actor, intitulată „Sufletul actorului”: „Sufletul actorului nu poate fi ținut în palmă, nici atârnat ca breloc la o cheie de apartament. Nu poate fi închis în dulăpiorul cu etichetă al unui vestiar ordonat și antiseptic. Nu poate fi expus pe mileuri de prost-gust și arătat rudelor din provincie. Sufletul actorului nu poate fi bătut în glumă pe umăr. Nu poate fi tras de mânecă. Nu are nimic de a face cu urâta cordialitate a ”întâmplărilor cu artiști”! Sufletul actorului nu se împrumută pentru pigmentarea unei petreceri de cartier. Sufletul actorului este viu ca o carne însângerată și zbuciumată de nesomn și străveziu ca veșnica amintire a iubirii. Ostenelile sale nu se pot cumpăra pentru că nici măcar el, actorul, nu cunoaște prețul acestora. Poate doar viața lui de om să fie singurul preț îndeajuns de nobil. Sufletul actorului este o piață pustie în care totul e rânduit frumos pentru a primi prieteni, oameni, conștiințe neștirbite, alte suflete…Nu se poate intra oricum, însă: nici impostor, nici bădăran, nici delator jalnic, nici strașnic purtător de bocanci noroioși și trufași. Prin tristul farmec al singurătății sale, sufletul actorului se închide posac la asemenea nedorite vizite și astfel îl găsesc uneori, surâzând de serviciu, prin cele mai întunecoase cafenele ale orașului… ”, a mai scris Manuela.

Citește și: Cea mai frumoasă fetiță din lume a făcut senzație la Paris. Cum a apărut pe podium

S-au împlinit 30 de ani de la lansarea filmului „Pădureanca”

Anul acesta s-au împlinit și 31 de ani de la lansarea acestui film românesc de succes. „Pădureanca a fost lansat în 1987, în regia lui Nicolae Mărgineanu, și este și astăzi unul dintre cele mai iubite filme din cinematografia românească.

Mai mult, potrivit Ziarului Metropolis, Adrian Pintea a plecat din această lume nerealizându-și ultimul vis, acela de a regiza filme. Și asta, pentru că doar la trei ani de la absolvirea Facultății de Regie de Film a plecat din această lume.

Citește și: