Regina Elisabeta, nevoită să se mute de la Palatul Buckingham: ”Spuneți-mi unde vreți să mă duc”

regina Elisabeta se muta de la palatul Buckingham

Regina Elisabeta a II-a va trebui să părăsească reședința sa, Palatul Buckingham, pentru că aceasta trebuie să treacă prin renovarea obligatorie de 10 ani. Chiar dacă renovarea va începe în 2025, când monarhul va avea 99 de ani, regina a fost deja anunțată, iar răspunsul ei a fost 'Spuneți-mi doar unde vreți să mă duc'.

Cu alte cuvinte, toată lumea e optimistă că regina va apuca această vârstă. Mai mult, i s-a spus că renovarea va dura 2 ani și că apoi se va putea întoarce la palat.

În prezent, regina și prințul consort Philip, de 97 de ani, locuiesc în aripa nordică a palatului.

Cât despre renovare, aceasta va costa 369 de milioane de lire sterline.

Săptămâna viitoare, în curtea palatului va fi ridicată o clădire în care urmează să doarmă constructorii. Aceștia încep deja lucrările la aripa estică a palatului. Va fi renovată fațada, inclusiv balconul în care familia regală își face apariția la evenimentele speciale.

Chiar dacă se lucrează, palatul va rămâne deschis pentru vizite oficiale și alte evenimente.

Palatul Buckingham a fost, la începuturi, în 1703, o reședință, chiar dacă spațioasă. A fost cumpărată de regele George al III-lea în 1761. Clădirea a fiost extinsă în timpul reginei Victoria, iar fațada refăcută în 1914, când George al V-lea era rege.

Nu doar regina urmează să se mute. Și prințul Harry cu Meghan Markle în sfârșit se pot muta în kensington Palace, unde vor fi vecini cu prințul William și Kate Middleton.

Vezi Cadoul neobișnuit primit de regina Elisabeta de la un grup de studenți australieni. Putea să facă o scenă, dar a arătat că are umor

Citește și: