Regina Elisabeta a II-a, surprinsă la biserică fără soțul ei. Starea de sănătate a prințului Philip s-ar fi agravat. Medicii i-au dat un pronostic sumbru

printul Philip si regina Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a a fost surprinsă mergând duminică la biserica Crathie, din Balmoral,  Scoția, fără prințul consort Philip, fiind însoțită doar  de fiul ei, prințul Charles, și soția lui, Camilla Parker. Însă, Suverana părea destul de supărată. În ultima vreme, au tot apărut zvonuri că ducele de Edinburgh are mari probleme de sănătate și medicii nu i-ar mai fi dat mult de trăit.

 

Aceste zvonuri au apărut încă de anul trecut, când prințul Philip, în vârstă de 97 de ani,  a anunțat că se retrage din viața publică.

Revista americană Globe a anunțat recent pe coperta publicației, că starea de sănătate a ducelui s-a înrăutățit și că sfârșitul acestuia este aproape. Mai mult, jurnaliștii americani susțin că Philip ar suferi de cancer și că medicii i-au mai dat doar câteva luni de trăit, regina fiind devastată de acest diagnostic sumbru.

Citește și: A murit de cancer la 46 de ani și a lăsat un bilet emoționant pentru soțul ei și cei doi copii ai lor. Mesajul ei s-a viralizat imediat

Prințul Philip a suferit o operație riscantă anul acesta

Cu toate acestea, palatul Buckingham nu a dat nici un comunicat în acest sens, iar prințul Philip a fost văzut ultima dată, săptămâna trecută, în Balmoral. Pe timpul verii, regina și prințul Philip, au fost văzuți mergând aproape în fiecare duminică la biserica din Balmoral, unde cuplul regal a stat în vacanța de vara.

În luna aprilie, prințul Philip a fost internat de urgență într-un spital privat din Londra, King Edward VII, unde a suferit o operație la șold foarte riscantă, având în vedere vârsta lui avansată. .

Prinţul Philip, care deţine titlul de duce de Edinburgh, s-a retras oficial din viaţa publică în august 2017, deşi a spus că va continua să participe la anumite evenimente. Starea de sănătate a soțului reginei a fost precară în ultimele luni. El a lipsit  și de la slujba de Paște,  de la castelul Windsor după ce a acuzat stări de rău. Acesta a mai fost internat în spital și anul trecut, însă din cauza unei infecții, având probleme la nivelul plămânilor. La sfârșitul lui 2011, ducele a fost operat și pe inimă. Chirurgii i-au implantat un „stent”, un fel de tub inserat în arteră pentru a o dilata şi a remedia obturarea ei.

Citește și: