În descrierea postului, Suverana Marii Britanii specifică clar că își dorește pe cineva care să ofere servicii de calitate, dar să aibă abilitatea de a comunica cu mai multe tipuri de oameni, întrucât palatul Buckingham are vizitatori și demnitari din toate colțurile lumii.

Jobul vine cu multe beneficii, printre care 33 de zile libere plătită și acces  la o schemă de pensii. Regina nu cere ca noul majordom să aibă neapărat experiență. Mai mult, acesta nu trebuie să fie neapărat britanic, ci pot aplica pesoane din orice țară din Uniunea Europeană, chiar și din România, atâta timp cât stăpânesc bine limba română.

Regina cere ca majordomul să fie foarte loial și discret

De asemenea, în anunț Elisabeta a II-a susține că majordomul trebuie să se ocupe de invitați, atât când aceștia ajung la palat, dar și la plecare, și că pe parcursul timpului își vor dezvolta tot felul de abilități. Mai mult, după un antrenament intens îl va ajuta să-și ia calificarea acreditată de majordom.

Fără îndoială, mulți oameni ar fi bucuroși să lucreze pentru regină, însă aceasta avertizează că persoana pe care o va angaja va trebui să fie foarte discret și să nu dezvăluie în prece secrete din cadrul familiei regale, lucru pe care nu-l va tolera deloc, făcând referire la majordomul prințesei Diana, Paul Burrell, care a făcut în repetate rânduri dezvăluiri despre relația acestuia cu Lady Di. Potrivit unor surse de la palat, regina a declarat că s-ar simți grav umilită dacă va angaja pe cineva care „va da din casă”.

Publicațiile notează, de asemenea, că această slujbă, are și un aspect negativ, acela că Suverana are deja 91 de ani și probabil această slujbă nu va fi una de lungă durată, întrucât prințul Charles s-ar putea să nu vrea să-l păstreze, după ce va deveni el rege. Cu toate acestea, membrii familiei regale cred că va fi o misiune destuld e grea să găsească o persoană așa discretă cum își doresc.