Regimul alimentar care ajută la curățarea arterelor: Consumă avocado

Avocado ajută la reducerea colesterolului ”rău” și crește cantitatea de colesterol ”bun” din sânge. Astfel, ajută la curățarea arterelor. Mai conține vitamina E și potasiu, care reduce hipertensiunea. Avocado poate înlocui cu succes untul sau maioneza atunci când faci un sendvici sau o salată. Bineînțeles, poți prepara și faimosul și deliciosul guacamole.

Citește și: Alimente gustoase care scad colesterolul și protejează vasele de sânge

Regimul alimentar care ajută la curățarea arterelor: Nu uita de broccoli

Broccoli poate preveni blocarea arterelor pentru că are un conținut crescut în vitamina K. Aceasta previne depunerea sărurilor de calciu pe pereții vaselor de sânge. Oprește oxidarea colesterolului de tip LDL. În plus, are multe fibre. Contribuie la scăderea tensiunii arteriale și reduce stresul, care poate provoca și el acumularea de placă ateromatoasă. Se recomandă două-trei porții de broccoli pe săptămână pentru a beneficia din plin de calitățile sale. Poate fi gătit la aburi, fiert sau pe grătar.

Citește și: Leurda sau usturoiul sălbatic: 7 beneficii pentru organism

Regimul alimentar care ajută la curățarea arterelor recomandat de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Dr. farmacist Ovidiu BojorRegimul alimentar este foarte important pentru a preveni și trata problemele cardiovasculare. Sunt recomandate cinci-șase mese pe zi, în cantităţi moderate. Se vor evita porțiile consistente, copioase. Carnea de pasăre, de vită şi peştele alb preparate sub orice formă, dar nu prăjite, sunt permise de două-trei ori pe săptămână. Mai indicate sunt însă produsele lactate, pastele făinoase, supele de zarzavaturi, ouăle fierte (tari), cartofii copţi sau fierţi în coajă, salatele de crudităţi de sezon. Sarea de bucătărie este permisă, dar în cantitate redusă. Dacă persoana suferă și de hipertensiune arterială, aceasta va fi eliminată complet din alimentaţia lui.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com