Rege și regină, în carantină. Mai mulți membri ai personalului de la palat au fost infectați cu coronavirus

regele si regina Malaeziei, in carantina

Regele și regina din Malaezia, Sultan Abdullah Sultan Ahmad Shah și Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, vor sta izolați timp de 14 zile, după ce șapte membri ai personalului palatului au fost depistați cu coronavirus.

Cei doi au fost testați, iar rezultatul a fost negativ. Totuși, ca o măsură de precauție, vor fi izolați timp de două săptămâni.

În ceea ce privește persoanele infectate, acestea au fost duse la spital. Autoritățile încearcă în prezent să găsească sursa infecției. Întreg palatul este dezinfectat.

În Malaezia sunt 2.000 de cazuri confirmate cu coronavirus, 235 apărând doar marți. Deja 21 de oameni au murit din cauza infecției.

Sursa majoră a infecției este o conferință islamică din februarie, la care au participat 20.000 de oameni. Aceasta a avut loc la o moschee, iar la ea au participat atât oameni din regat, circa trei sferturi din total, cât și străini, cetățeni din Bangladesh, Brunei, Filipine, Singapore și Thailanda.

Vezi și Vești nu tocmai bune din China: Chiar dacă facem boala, nu toți vom dobândi imunitate la coronavirus. Realitatea, în cifre

Citește și: