Recomandări culinare de Paște de la Dr. Oz

Recomandări culinare de Paște de la Dr. Oz

Suntem în mini vacanța de Paște, prilej ideal pentru a ne bucura de mesele îmbelșugate alături de cei dragi. Însă, pentru a evita depunerea kilogramelor, Dr. Oz ne propune câteva sfaturi culinare.
Celebrul Dr. Oz ne propune mai multe sfaturi culinare care ne ajută să trecem mai ușor peste festinul culinar de Paște.

  • Anul acesta putem aduce un plus de originalitate meselor prin introducerea în meniu și a unei rețete pe bază de somon sălbatic. Bogat în proteine și acizi grași Omega 3, somonul reduce substanțial colesterolul rău și ne ajută să ne săturăm cu mâncare mai puțină. Somonul se poate prepara la aburi sau la cuptor, la temperaturi cât mai mici.
  • Dacă avem nevoie de o garnitură delicioasă la masă de sărbătoare, putem alege fasolea. Este bogată în fibre și ne ajută să ne simțim sătui mai mult timp. Fasolea cu bobul negru conține cele mai multe fibre în comparație cu celelalte soiuri.
  • Pentru desert, pe lângă pască și cozonac, și o porție consistentă de fructe proaspete este indicată. Sunt pline de vitamine și conțin în același timp fibre care ne ajuta sistemul digestiv.
  • Și, cel mai important, să nu uităm să mâncăm verde. Nicio masă fără legume cu frunze verzi. Spanacul, de exemplu, este o alegerea ideală deoarece este o sursă bună de acid alfa-lipolic cu un rol important în reducerea colesterolului. Conține, de asemenea, și fibre. Îl putem consuma crud sau sotat în ulei de măsline, care este bogat în grăsimi mononesaturate care reduc colesterolul din sânge.
Credit foto: PR

Dr. Oz

Alimentația ne influențează calitatea vieții, iar mai multe informații despre beneficiile unei alimentații sănătoase se pot afla chiar de la Dr. Oz, care va sosi în România, la București, la finalul acestei luni, în data de 25 mai la Sala Palatului.

Credit foto: Shutterstock