Rață lăcuită

Rață lăcuită

O să vă lingeți pe degete dacă faceți rețeta asta de rață lăcuită. De mult nu am mâncat ceva atât de bun!

Ingrediente:

o rață de circa 2 kg

  • Pentru lac:

  • o lingură praf de cinci arome(condiment chinezesc-piper, anason, cuișoare, d=fenicul și cassia)

  • 100 ml miere lichidă

  • ● 50 ml sos de soia
    ● 2 căței usturoi
    ● 5 linguri oțet alb
    ● 2 linguri vin alb dulce
    ● 2 linguri amidon
  • 10 g praf de copt

  • 1 linguriță sare

  • 1. Rața întreagă se scufundă timp de 30 de secunde în apa care clocotește, se usucă apoi la interior și exterior cu ajutorul unor șervete de hârtie și se găurește pe toată suprafața.
    2. Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru lac și, apoi, rața pusă într-un vas se unge cu lacul și se toarnă puțin amestec și la interior. Se lasă la marinat 6 ore la frigider, întorcând rața din când în când.
    3. Apoi, rața se pune la rotisor și se lasă 2 ore până când pielea devine lucioasă.
    4. După prima oră de rotisat, se unge rața cu restul lacului și, dacă acesta nu este de ajuns, se adaugă miere. Apoi, după două ore de rotisat, se pune rața la cuptor pentru 30 de minute.

    Sursa foto:Shutterstock