Raţă la cuptor

Raţă la cuptor

Pentru că multă lume ne roagă să publicăm o rețetă bună si testată de rață la cuptor…ne-am conformat. Dar vă avertizăm…este pur si simplu delicioasă rața gătită in felul acesta!

Ingrediente:

► o raţă

5 clementine

►o portocală
►un cub concentrat de găină

►50 ml vin roşu
►50 ml oţet

►3 cepe
►50 g unt
►un căţel usturoi

►o lingură zahăr
►2 rămurele rozmarin
►sare

►piper

1. Într-o tavă de cuptor cu unt se pune raţa curăţată, spălată, pârlită şi presărată cu sare şi piper. Alături de raţă se pun rozmarinul şi usturoiul feliat. Se dă la cuptor pentru 90 de minute şi se stropeşte din când în când cu grăsimea pe care şi-o lasă în tavă.
2. Între timp, zahărul şi două linguri de apă se fierb, amestecând pentru a obţine un caramel, peste care se toarnă apoi oţetul, sucul de portocală, vinul, ceapa tăiată mărunt şi cubul de concentrat dizolvat în aproxi-
mativ 300 ml apă fierbinte. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă la fiert 10 minute.
3. Clementinele se curăţă de coajă, apoi se desfac în felioare, se adaugă în sos şi se mai lasă la fiert încă 10 minute.
4. Raţa se aduce la masă cu sosul de citrice.

Copyright: jirkacafa / 123RF Stock Photo